Környezettudatos működés

Környezettudatosság

Fenntarthatósági politikánk

A Kinnarps megalakulása óta rendkívül fontosnak tartja a környezettudatos működést. Ennek a törekvésnek a része az is, hogy a Jarl Konferencia- és Tréningközpont is lépésről lépésre tudatosan, ügyfeleit is bevonva egyre fenntarthatóbb módon üzemeljen.

Rendezvényközpontunk törekvéseinek főbb területei:

 • minimális energiaigényű épületüzemeltetés,
 • szelektív hulladékgyűjtés,
 • környezetbarát takarítás,
 • ergonomikusan megtervezett terek és kényelmes bútorok,
 • fenntartható catering,
 • sok virág és kellemes tetőkert látogatóink jó közérzetéért,
 • valamint ügyfeleink és vendégeink tudatformálása.

Szervezze Ön is környezettudatosan rendezvényeit! Tájékoztató letöltése

Fenntartható működésünk

 1. Konferenciaközpontunk frekventált elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a résztvevők tömegközlekedési eszközzel érkezzenek. (Megközelítés) Javasoljuk továbbá telekocsi használatát. Például Bérleti díj engedménnyel honoráljuk a fenntartható közlekedési eszközök használatát: ha a résztvevők több mint 95 %-a tömegközlekedéssel, telekocsival vagy kerékpárral érkezik a rendezvényre, extra 5% bérleti díj engedményt adunk.
 2. Rendezvénytermeink az 1. emeleten helyezkednek el, ezért lift használata nélkül, lépcsőn is jól megközelíthetők.
 3. Amennyiben mégis gépjárművel érkezik, a gépjármű környezetterhelő hatását faültetéssel semlegesíthetjük Önnek. Ha ezt fontosnak tartja, a semlegesítésben részt vállalhat, amelynek költsége 50 Ft + áfa / autó.
 4. A hűtés-fűtés mozgásérzékelő szenzorokkal programozott, így csak akkor lép működésbe, ha tartózkodnak a teremben, és körülbelül 10-20 perc alatt állítja be a megadott hőmérsékleti adatokat.
 5. A világítás is mozgásérzékelővel működik, így a világítás csak akkor működik, ha a teremben mozgás van. A fényerősséget a természetes fény alapján a rendszer beállítja, amelybe szükség esetén manuálisan is be lehet avatkozni.
 6. A hulladékokat szelektíven gyűjtjük, amelyben az Ön együttműködésére is számítunk. A hulladékgyűjtés szabályairól vendégeink a termekben elhelyezett plakátokról tájékozódhatnak.
 7. Környezetbarát tisztítószereket és újrahasznosított papírból készült termékeket használunk.
 8. A fenntartható catering érdekében nagy kiszerelésű üdítőket és ásványvizeket vagy üvegpalackos üdítőket és ásványvizeket szolgálunk fel, továbbá (vagy igény esetén kizárólag) kancsóban vizet, limonádét kínálunk, illetve csak mosható poharakat, tányérokat és evőeszközöket használunk, ezzel is csökkentve a keletkező hulladékmennyiséget.
 9. Vendégeink kényelme érdekében az ergonómiai szempontokat figyelembe véve alakítottuk ki konferenciaközpontunk tereit, kényelmes, magas minőségű bútorokkal rendeztük be azokat.
 10. A termekben elhelyezett növények, a kellemes lobbik, valamint a zöld tetőterasz növelik vendégeink komfortérzetét.

Ügyfeleinknek

 1. Konferenciaközpontunk frekventált elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a résztvevők tömegközlekedési eszközzel érkezzenek. (Megközelítés) Bérleti díj engedménnyel honoráljuk a fenntartható közlekedési eszközök használatát: ha a résztvevők több mint 95 %-a tömegközlekedéssel, telekocsival vagy kerékpárral érkezik a rendezvényre, extra 5% bérleti díj engedményt adunk.
 2. Amennyiben mégis gépjárművel érkezik, a gépjármű környezetterhelő hatását faültetéssel semlegesítjük Önnek. Ha ezt Ön is fontosnak tartja, a semlegesítésben Ön is részt vállalhat, amelynek költsége 50 Ft + áfa / autó.
 3. A hűtés-fűtés, világítás és árnyékolás az irodaház intelligens vezérlésének köszönhetően a külső időjárási viszonyokhoz igazodik, amelybe manuálisan is be lehet avatkozni. Ehhez rendezvényszervező munkatársunk és a termekben elhelyezett tájékoztató anyagok egyaránt segítséget nyújtanak.
 4. A hulladékokat szelektíven gyűjtjük, ebben az Ön együttműködésére is számítunk. A hulladékgyűjtés szabályairól a termekben elhelyezett plakátokról tájékozódhat.
 5. A fenntartható catering érdekében nagy kiszerelésű / üveges üdítőket, ásványvizeket szolgálunk fel, továbbá (vagy igény esetén kizárólag) kancsóban vizet, limonádét kínálunk, illetve csak mosható poharakat, tányérokat és evőeszközöket használunk, ezzel is csökkentve a keletkező hulladékmennyiséget.
 6. Ajánlatot itt kérhet, ahol megadhatja Bio vagy Fair Trade kávészünet iránti igényét, illetve kérheti a rendezvény CO2 lábnyomának semlegesítését is.

Látogatóinknak

 1. Konferenciaközpontunk frekventált elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a rendezvényre tömegközlekedési eszközzel érkezzen. A helyszín megközelítését itt találja. (Megközelítés). Javasoljuk továbbá telekocsi használatát. Például
 2. Rendezvénytermeink az 1. emeleten helyezkednek el. Az irodaházba belépve balra, a Kinnarps bemutatótermén keresztül lépcsőn közelíthető meg konferenciaközpontunk.
 3. Zöld működési rendünkben a számunkra legfontosabb szempontokat fogalmaztuk meg. Kérjük, hogy ezek szem előtt tartásával Ön is járuljon hozzá a fenntartható működés érdekében tett lépéseinkhez.
 4. Kérjük, ossza meg velünk véleményét, fejlesztési javaslatait rövid kérőívünk kitöltésével.

2021 © Kinnarps House Kft. Minden jog fenntartva. Website: 2dots